کوچینگ رهبری

کوچینگ رهبری چیست ؟

قدرتمند ترین رهبران دنیا لزوما در سازمان های تراز اول و بزرگ مشغول به کار نیستند، بلکه رهبرانی هستند که کارکنانشان برای رشد خود برنامه دارند ، به اهداف، استعداد ها و ارزش های خودشان واقف هستند و مسئولیت زندگی خودشان را برداشته و در مسیر بهبود قرار دارند. قطعا استفاده از مهارت های کوچینگ یکی از راهکارهای رهبران برای ساختن چنین تیمی است.

و اما در این نوشتار قرار است با چه مطالبی اگاهی خود را افزایش دهید :

کوچینگ رهبری/مدیریت چیست؟

کوچینگ رهبری چه فایده ای دارد؟

چرا هر رهبر و مدیر باید یک کوچ داشته باشد؟

کوچ واقعی چه کسی است؟

کوچینگ رهبری در سطح جهانی

5 نشانه که سازمان شما به کوچ نیاز دارد

نکات قابل توجه در رابطه با کوچینگ رهبری/مدیریت

کوچینگ رهبری و مدیریت چیست؟

بیشتر مدیران و رهبران سازمان ها در گذشته بباور داشتند که خدمات کوچینگ رهبری و مدیریت بیشتر برای افرادی که سطح عملکرد ضعیف یا نامناسبی دارند ، می تواند مفید باشد. کوچینگ رهبری به رهبران کمک می کند تا بتوانند ذهنیت و مهارت های درست را ایجاد کنند و ارتباط و همکاری بهتری با دیگران داشته باشند چه در محل کار و چه در خانه.

من یک کوچ هستم. کوچ ورزشی نه، کوچ تحول. کوچ تحول در زندگی و کسب و کار. اما اینجا اختصاصا میخواهم به کوچ رهبری اشاره کنم. من رهبران سازمان های خصوصی، دولتی و کسب و کارهای تازه کار(استارتن آپ ها) رو کوچ می کنم برای ایجاد تحول و توسعه ، و عاشق این کار هستم. چرا؟ چون با توجه به تجربه زیسته من و بسیاری از نتایج بدست امده از مسیر رشد کسب و کارهای بزرگ و کوچک،کوچینگ بیشتر از هر چیز دیگه ای به شرکت های برتر دنیا جهت تحول کمک کرده.

هر شرکتی می خواهد در سود آوری ، تحقق چشم انداز ، انطباق بودجه ، تدوین ، استراتژی، تعیین اهداف، اجرای اثر بخش فعالیت ها، تغییر فرهنگ و .. موفق شود. رهبران خواستار افزایش غلبه بر موانع ، تغییر ذهنیت و اعتماد بنفس خود هستند. قدیمی‌ترین رویکرد ممکن در مواجهه با چنین شرایطی شرکت در  دوره‌ها و کارگاه‌های افزایش اعتماد‌به‌نفس است. افرادی که در چنین دوره‌هایی شرکت می‌کنند استراتژی جدیدی برای ارتباط برقرار کردن با دیگران یاد می گیرند اما متأسفانه این دوره‌ها تأثیر ماندگاری زیادی ندارد. برای مثال شاید رفتارهای فرد به ظاهر تغییر کند اما باید نحوه نگرش و تفکر اون فرد دپار تحول شود. اینجاست که کوچینگ رهبری تأثیر و کارآیی خود را نشان می‌دهد. مدیران نباید تأثیر کوچینگ را بر روی افراد و کسب و کارها دست کم بگیرند، اگر به دنبال افزایش بهره وری و توسعه کسب وکار خود هستید که غالبا این نیاز هر شرکت و سازمان اینده نگری هست ، می باید از کوچینگ رهبری برای سازمان خود استفاده کنید.

من به عنوان یک کوچ شاهد این تحول بودم که چطور تغییری هرچند کوچک، منشا سودی عظیم و موفقیت های کلیدی شده است. من شخصا شاهد بوده ام که چطور یک فرایند و ابزار به ظاهر ساده کوچینگ می تواند راه گشای استعداد های فردی و نقاط قوت سازمانی باشد.

کار اصلی یک کوچ این است که به افراد کمک کند تا ذهنیت درستی برای رسیدن به اهداف خود داشته باشند و این هدف می تواند برای موارد مختلفی صادق باشد از جمله : فروش، بازاریابی، افزایش عملکرد کارکنان و… .

طبق نتایج منتشر شده مطالعات در منچستر ریویو ، نوع صحیح کوچینگ می تواند 53% بهره وری، 48% کیفیت کار ، 71% روابط کاری ، 67% کار تیمی، 61% رضایت شغلی را در سازمان ها و شرکت ها بهبود ببخشد.

کوچینگ رهبری چه فایده ای دارد؟

کوچینگ رهبری/مدیریت برای سازمان ها نقش بشدت موثری را ایفا می کند. از جمله تاثیراتی که کوچینگ می تواند برای یک مدیر و یا رهبر یک سازمان داشته باشد می توان به موارد زیر اشاره کرد :

  • افزایش شفافیت و تمرکز:

گاهی یک مدیر به حدی درگیر موضوعات و چالش های مختلف درون سازمان می شود که نمی تواند مسائل و موضوعات گوناگون را به شکل یک تصویر بزرگ و با شفافیت بالا ببیند. وقتی مدیر با استفاده از خدمات کوچینگ مدیریت و رهبری به پرسش های مختلف جواب می دهد و به موضوع مد نظر از زوایای مختلف نگاه می کند ، این موضوع کمک می کند تا شفافیت بیشتری نسبت به کل موضوع بدست بیاورد و درک بهتری از وقایع داشته باشد.

  • افزایش مسئولیت پذیری:

بعضی وقت ها پیش می اید که یک مدیر برای خود بهانه هایی دست و پا می کند و به خودش می گوید ایرادی ندارد که این کار به بعد موکول شود. وقتی مدیری از خدمات کوچینگ رهبری استفاده می کند، کوچ مثل یک همراه و شریک مسئولیت پذیر در کنارش قرار می گیرد و کمک می کند تا تعهداتش جدی بگیرد. چون وقتی کوچ در زمینه ی مطرح کردن چنین بهانه هایی با او حرف می­زند متوجه می شود این بهانه ها تا چه حد ضعیف و سست هستند و کوچ با ارائه بازخورد در این زمینه کمکش می کند.

  • افزایش اعتماد بنفس:

گفت و گوی درونی منفی یکی از بزرگترین موانع پیش روی مدیران برای رسیدن به موفقیت است. ولی کوچ مدیریت و رهبری به مدیر کمک می کند تا اعتما به نفس بیشتری کسب کند و شک و تردید ها را کنار بگذارد و موانع و محدودیت هایی که براساس باورهای غلط شکل گرفته را شناسایی و در جهت تحول انها قدم بردارد.

  • رسیدن به ایده های بهتر:

گاهی اوقات ایده های مختلفی در زمینه های مختلف کاری به ذهن مدیر می رسد که نمی تواند ارزیابی شفافی روی آن ها داشته باشد. یعنی بطور واضح و دقیق نمی تواند بگوید این ایده، ایده ی خوبی است یا بد!! یا در بعضی از موارد به دلیل محدودیت های ذهنی، ترس و باورهای غلط حتی اجازه مطرح کردن و پیاده کردن ایده ها را به خود نمی دهد که با وجود کوچ رهبری این موارد بررسی و مورد توجه قرار می­گیرد.

علاوه بر موارد بالا که یک کوچ رهبری و مدیریت می تواند بعنوان خدمات ارائه دهد، در موارد دیگری برای سازمان هم اثر بخش است که در ادامه به ان ها اشاره می کنم

  • افزایش عملکرد کارکنان:

کوچینگ عملکرد کارکنان در حیطه کوچینگ مدیریت و رهبری است مورد بسیار مورد توجه مدیران قرار گرفته است. نیاز فراوان سازمان به بهبود مداوم روحی و عملکرد کارمندان باعث شده است کوچینگ در بین شرکت ها و سازمان ها سراسر دنیا محبوب شود. هدف از کوچینگ عملکرد کارکنان بیشتر کردن مشارکت کارکنان ، بهبود رضایت شغلی و دست یابی کارکنان به اهداف کاری تعیین شده است. در جلسات کوچینگ عملکرد، کارمندان برای فکر کردن درمورد اهدافش و شناسایی راه های رسیدن به آن ها، از سمت مدیرش به چالش کشیده می شود. این موضوع نیازمند آن است که مدیر از روش های سنتی برای کنترل و رهبری کارکنان دست بردارد و خودش را با روش های کوچینگی وفق دهد. مدیرانی که به صورت مرتب کارکنان خود را کوچ می کنند به دست آوردهای ملموسی دست پیدا کردند از جمله بهبود پیدا کردن کار تیمی. همچنین دو سوم از کارمندانی که از کوچینگ استفاده کردند معتقدند کوچینگ، رضایت و عملکرد آن ها را ارتقا داده است.

  • تقویت نیروی انسانی سازمان :

با رویکرد سنتی مدیریت و نگاه بالا به پایین، منابع انسانی که لازمه بقا کسب‌وکار می‌باشد یک شرکت و سازمان هست را نمی توان مدیریت کرد. مدیران امروزه نیازمند رویکرد کوچینگ هستند، چرا که می‌تواند کاستی‌های موجود در رویکرد سنتی را رفع کند.اگر مدیران به کوچینگ منابع انسانی توجه کنند، علاوه بر اینکه کارشان را به بالاترین سطح استاندارد می‌رسانند، باعث رشد کارکنان خود نیز می‌شوند. شاید برای شما این سوال پیش بیاید که چرا بعضی از شرکت ها و یا سازمان ها استخدام کوچ منابع انسانی دارند؟ دو دلیل برای این اقدام سازمان ها و شرکت ها وجود دارد. اول اینکه بعضی  از کسب و کارهای کوچک از وجود این نیروهای داخلی محروم اند و برای مثال متخصصان داخلی ای برای انجام پروژه های مهمی چون ایجاد دفترچه راهنمای کارکنان جدید را ندارند. در این شرایط، شرکت ها اغلب برای راهنمایی ،اقدام به استخدام یک متخصص خارج از سازمان می کنند.

  • دلیل دوم این است که شرکت های بزرگتر می توانند با استخدام کوچ منابع انسانی با امید دست پیدا کردن به چشم انداز مد نظرشون درمورد پروژه و یا دغدغه و چالشی کعه در حال حاضر در سازمان با ان روبه رو هستند، تصمیمات مناسب تری بگیرند.

کوچ واقعی چه کسی است؟

اغلب اوقات، سازمان ها برای دستیابی به اهداف و مدیریت استعداد های خود امادکی نداند. این عدم امادگی تهدید استراتزیک واقعی برای هر تیم و سازمان است. راه حل چیست؟ کوچینگ و توسعه کارکنان شما.

کوچ ها درک می کنند که چه چیزی برای مشتریان و کسب و کار ها مهم است. آن ها می فهمند که چگونه هر واحد و تیم تجاری از یک مسئولیت مشترک رهبری برای چشم انداز، استراتژی و اجرای هدف پشتیبانی می کنند. آن ها همچنین درک می کنند که چه کاری برای کارمندان برای رشد مهارت ، افزایش قدرت تصمیم گیری ،نقش ها و مسئولیت ها، انگیزه ، بهره وری و تعامل /ان ها مفید است.

اما یک کوچ واقعی کیست؟

با همکاری با دیگران رویکرد مشترک و حمایتی را در پیش می گیرد.

سوال های قوی و قدرتمند را در زمان مناسب و به روش صحیح می پرسد.

تمرکز خود را بر روی دستور کار مراجع و آنچه برای او مهم تر است قرار می دهد.

بیشتر بر روی راه حل ها و فرصت ها تمرکز دارد تا مشکلات گذشته

به شناسایی و غلبه بر موانع موفقیت کمک می کند.

به روشن شدن چشم انداز ، استراتژی ها و اهداف مراجع کمک می کند

به مراجعین کمک می کند تا ذهنیت، رفتارها و توانایی تغییر در ذهنیت خود را بهبود ببخشند.

مراجعین را ترغیب می کند تا انتخاب خود را اگاهانه انجام دهند

مراجعین را برای انتخاب خود مسئول و پاسخگو می دانند.

کوچینگ می تواند یک تغییر دهنده بازی باشد!!!

 

کوچینگ رهبری در سطح جهانی

ما در دنیایی از تنوع زندگی می­کنیم. هدف مشروع و واقع بینانه آموزش در سطح بین الملل نه ارائه محتوا، بلکه بالاتر از آن و ایجاد همدلی و هم اندیشی بین فرهنگ ها است.

اکنون اگر نتوانیم اختلافات را پایان دهیم، حداقل می­توانیم به ایجاد جهان امنی برای وجود تنوع کمک کنیم.(جان.اف.کندی-رئیس جمهور سابق آمریکا)

سازمان ها می دانند همانطور که نیروی کار متنوع شده، بازارها، مشتریان و ذینفعان متنوع نیز بوحود آمده است. در یک اقتصاد جهانی که دارای اختلافات فرهنگی بسیاری در آن وجود دارد، هیچ روش مدیریت جهانی نیست که بتواند در همه جا معتبر و کاربردی باشد. برای هر شرکتی که در مشاغل بین المللی و تجارت جهانی فعالیت می کند درک تنوع فرهنگی ضروری است. حتی شرکت هایی که فقط بصورت محلی یا ملی فعالیت دارند نیز می توانند از مزایای درک تفاوت های ظریف در بازار متنوع جهانی بهره مند شوند. این واقعیت به این معنا است که رقابت برای جذب ، حفظ و نگهداری کارمندهای با استعداد هرگز این اندازه شدید و رقابتی نبوده است.برای استخدام، توسعه، اعمال نفوذ و حفظ بهترین استعداد، جنگ وجود دارد ، بنابراین عقلانی است که سازمان ها نه تنها در تجارت و داد و ستد ، بلکه در بکارگیری استعداد ها نیز پذیرای تنوع جهانی باشند. در این خصوص بهتر به یک مثال اشاره کنم تا دسترسی بهتری برای شما ایجاد شود. روش کار شرکت نایک مطمئنن برای یک شرکت ایرانی کاربرد صد در صد نداشته و در برخی موارد ممکنه حتی باعث رکود شرکت ایرانی نیز شود و هر استزاتژی برای سازمان ها ابتدا باید کاملا مورد بررسی قرار گرفته و اگر مربوط به یک کشور خارجی است باید اصطلاحا ایرانیزه شده و مورد استفاده قرار گیرد تا بازدهی کافی را داشته باشد.

داشتن تعامل در حالی که تنوع وجود دارد کار ساده ای نیست. بنابراین ، مدیریت تنوع نیاز به یک تعهد طولانی مدت به کوچینگ در ز مینه رسیدگی به اختلافات در فرهنگ ها دارد، تنوع تقریبا در همه چیز وجود دارد: استخدام، توسعه، معاملات کسب و کار،مشارکت روابط.

 

 

5 نشانه که سازمان شما به کوچ نیاز دارد

  • کارمندان در حال ترک سازمان هستند.
  • هیچ تغییری در سازمان دیده نمی­شود.
  • کارمندانی که تازه ارتقا گرفته اند ، عملکرد خوبی ندارند.
  • زمانی که یک مدیر یا یک کارمند به ظاهر کلیدی سازمان را ترک می کند ، جانشینی برایش نیست.
  • مسئولیت رشد و توسعه مهارت های رهبری تنها به واحد منابع انسانی واگذار شده است.

 

نکات قابل توجه در رابطه با کوچینگ رهبری/مدیریت

نیاز به کوچینگ این روزها بسیار مشهود است و امکان اثر گذاری از این طریق برای رهبران و کوچ های بزرگ بسیار فراوان است ، اما مانند اکثر آموزش ها ، اگر علاقمندان به ان تاییدیه و توان اجرای کوچینگ را پیدا نکنند، برایشان مهارتی پایدار نخواهد بود. همه ما می دانیم چه کاری را باید انجام دهیم، اما نمی توانیم به سادگی آن را انجام دهیم.در این صورت است که به یک فرایند کوچینگ دقیق و ساختارمند نیازمندیم که با تمرین مداوم، استفاده از ابزارهای جاری ، تفکر و پاسخگویی و حمایت همراه باشد.

رهبران ناکارامد معتقدند ارتباط داشتن با دیگران فرصتی است تا اهداف شخصی خود را توسعه دهند. رهبران عالی درک کرده اند عمیق ترین نیاز روحی بشر این است که فهمیده شود. هرکسی دوست دارد شنیده شود و ارزشمند تلقی شود. بنابراینن رهبران موثر بر روی آنچه برای افراد تحت هدایتشان مهم است، کار می کنند و روی انچه برای مردم اهمیت دارد متمرکز هستند. در نتیجه ان ها در موقعیت بهتری برای تعامل و بکارگیری استعدادها ، نقاط قوت و احساسات تیم شان در برابر مهم ترین اولویت های سازمانی هستند.

کار سخت مردم را خسته نمی کند، بلکه عدم شفافیت یا وضوح باعث خستگی می شود.

4.7/5 - (19 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *