چطور مشتری سخت گیر رو راضی کنیم؟ 8 راهکار اصولی و کاربردی

یکی از مهم ترین و بزرگترین چالش های افراد صاحب کسب و کار راضی کردن مشتری های سخت گیره. یعنی چی سخت گیر؟ یعنی مشتری هایی که تو خرید خودشون وسواس زیادی به خرج می دن و البته که در همه جای دنیا وجود دارن. در چند سال گذشته، روش هایی برای راضی نگه داشتن این مشتری ها معرفی شده که خیلی موثر بوده و کار کرده. در این مقاله سایت فونیکس کوچ تصمیم گرفتم در مورد روش هایی که با استفاده از اون ها میشه مشتری های سخت گیر رو راضی نگه داشت بررسی کنم. اگر شما هم با این مدل چالش ها مواجه هستید، تا آخر مقاله با قلم و کاغذ همراه باشید.

راه های راضی کردن مشتریان سخت گیر

مشتری های سخت گیر معمولاً باعث میشن که فروشنده ها گارد بگیرن و تو موضع دفاعی قرار بگیرن و حتی از اعتماد به نفسشون کم بشه. که البته دلیل همه ی این ها معیارهای سختگیرانه ای که بعضی از خریدار ها برای خریدشون دارن. در این حالت تلاش های فروشنده برای جلب رضایت مشتری به بن بست می­خوره و در نتیجه این کار انگیزه فروشنده به کلی از بین می ره.

اما برای تبدیل شدن به یک فروشنده مقتدر و منعطف که توانایی سرو کله زدن با مشتری سخت گیر رو داره، چند روش رو که واقعا موثره با هم مرور می کنیم. تحقیقات نشون داده که استفاده از این روش ها تا حد بسیار بالایی در کسب رضایت مشتری های سخت گیر موثره. در ادامه مطالب به طور مفصل به این استراتژی ها می پردازم.

1- با آرامش گفت و گو کنیم

این آرامش رو ترجیحا باید هم در تن صدا و هم در سرعت گفتارخودتون اعمال کنید. آرامش فروشنده می تونه مشتری عصبی رو آرام کنه. فروشنده هایی که می تونن در عین آروم صحبت کردن محکم و قدرتمند باشن، نسبت به فروشنده هایی که این مهارت رو ندارن، در جلب رضایت مشتریان موفق تر عمل می کنن.

این مقاله هم از دست نده :   کوچینگ موج آینده صنعت

استفاده از این استراتژی به مشتری این اطمینان رو می ده که وضعیت آرومه. یک معامله سازنده در حالی صورت می گیره که طرفین در یک وضعیت با ثبات باشن. آرامش فروشنده می تونه این ثبات رو به نحو احسن ایجاد کنه. پس اگر تمایل دارید رضایت مشتری سخت گیر خودتون رو جلب کنید آرامش در گفتار رو در دستورالعمل خودتون قرار بدید.

2- شخصی سازی نکنیم

اگر به عنوان یک فروشنده، معامله رو فقط بعنوان یه عمل تجاری ببینید، برخورد با مشتریان ناراضی و سخت گیر برای شما اسون میشه. این یکی از بهترین و کارامدترین راهکارهاست که فروشنده می تونه ازش استفاده کنه.

فروشنده ها باید این نکته رو مد نظر داشته باشن که مشتری ها انسان های عادی هستند و نارضایتی و سخت گیری اون ها هم عادیه.

3- با همدلی برخورد کنیم

همدلی یکی دیگر از مواردیه که مشتری های سخت گیر رو تا حد زیادی به رضایت نزدیک می کنه اما چطور می تونیم همدلی خودمون رو نشون بدیم؟ از مهم ترین راهکارهای نشون دادن همدلی خودمون با مشتری می تونیم به ارتباط چشمی، نشونه های کلامی و زبان بدن اشاره کنیم. اگر مشتری احساس کنه که خواسته های اون مورد توجه قرار می گیره، انعطاف بیشتری از خودشون نشون می دن.

همدلی می تونه نگرانی های مشتری سخت گیر رو کم کنه. یکی از بزرگ ترین دغدغه های افراد سخت گیر، اینه که حس می کنن خواسته های اونا درک نمیشه، برای ابراز همدلی برای کسب رضایت مشتری می تونید حرف مشتری رو به زبون خودتون تکرار کنید بدون اینکه بخواید صرفا کپی برداری کنید.

این مقاله هم از دست نده :   راهکار پوسیده برای بکارگیری نیروی انسانی در سازمان

4- با حوصله گوش دادن

یکی از مفیدترین روش ها برای راضی نگه داشتن مشتری های سخت گیر، گوش دادن به خواسته های اون ها درکمال صبوریه. یک فروشنده کاربلد نظر خودش رو به مشتری ها تحمیل نمی کنه. بلکه به اونها اجازه می ده خواسته های خودشون رو مطرح کنند.

حتی اگر تشخیص دادید خریداری که قصد معامله با اون رو دارید سخت گیره، نباید این موضوع رو به زبون بیارید. بعنوان یه فروشنده، اجازه بدید خود مشتری صحبت رو شروع کنه و خواسته های خودش رو به طور دقیق مشخص کنه. از طرف دیگه، اگر با حوصله به مشتری خودتون گوش بدید، باعث ایجاد همدلی و صمیمیت می شه. که البته در رابطه با ایجاد صمیمت و مقدار صمیمیت با مشتری در مقاله های قبلی مفصل صحبت کردم.(نوشتم)

5- دیدن مشتری بعنوان یک مخاطب عادی

یک فروشنده ماهر، دیدگاه متفاوتی نسبت به فروشنده های دیگه داره. یعنی چی؟ یعنی این فروشنده مشتری های خودش رو به صورت مخاطب های عادی خودش می بینه. مزیت این نوع عملکرد اینه که باعث میشه فروشنده بهترین عملکرد رو از خودش نشون بده. مشتری های سخت گیری که با یک فروشنده ماهر و با اعتماد به نفس روبرو می شن، ناخودآگاه اون رو یه ستاره می بینند که نیازهای اون هارو درک می کنه.

6- بدون حالت دفاعی به مشتری حس برنده بودن بدیم

در توضیح این مورد باید گفت تلاش کنید با انرژی مشتری خودتون همراه بشید. هماهنگی شما و مشتری باعث شکل گیری یه رابطه میشه که از اون می تونید برای جلب رضایت مشتری بهره ببرید. یادگیری این تکنیک بسیار ساده و نتیجه اون موثره. برای اجرای این تکنیک به تسلیم شدن نیاز دارید.

این مقاله هم از دست نده :   کدام یک از افراد مشهور کوچ شخصی دارند

تسلیم شدن یعنی چی؟ تسلیم شدن در برابر خواسته ی مشتری، حس برنده شدن رو در اون ایجاد می کنه. مشتری سخت گیر در مواجه با این احساس کمی نرم تر می شه. در نتیجه با یک تکنیک ساده می تونیم مشتری های سخت گیر رو به مشتری منعطف و قابل مذاکره تبدیل کرد.

7- کنترل عاطفی

یکی از مهم ترین مهارت ها برای یک فروشنده، کنترل عاطفیه. بعنوان یک فروشنده ماهر باید این نکته رو بدونید که خشم مشتری، بخاطر ترسه. اگر بتونید در ملاقات با مشتریان سخت گیر و عصبی، احساسات خودتون رو کنترل کنید در جلب رضایت اون ها موفق تر هستید.

8- بی قضاوت صحبت کردن

وقتی با این مایندست یا طرز فکر وارد گفت و گو با مشتری می شید که اون سخت گیره ناخوداگاه ذهن شما با جهت گیری خاصی با مشتری صحبت رو ادامه میده که این ادم سخت گیره تو هرچقدرم تلاش کنی اون حرف خودش رو میزنه. و این گفت و گوی ذهنی مانع شما میشه تا 7 قدم قبلی رو اجرا کنید. پس موقع گفت و گو با مشتری بدون برچسب زدن با اون صحبت کنید و 7 قدم قبلی رو پیاده کنید.

کلام آخر

مورد هایی رو که با هم مرور کردیم ، 8 مورد از مهم ترین و کاربردی ترین استراتژِی هاییه که استفاده از اون ها می تونه جلب رضایت مشتری های سخت گیر خیلی راحت تر اتفاق بیفته. به طور کلی اگر بخوایم این8 مورد رو در یک جمله خلاصه کنیم باید بگییم فروشنده ها در عین حالی که در برابر مشتری های سخت گیر منفعل هستند، باید محکم و مقتدر باشن و کنترل اوضاع رو در دستشون بگیرن.

5/5 - (1 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *