بازاریابی جدید و جذاب/ بازاریابی بازگشتی

موضوع بازاریابی تو کسب و کار از جمله مهم ترین و جذاب ترین بخش هاست. اما همه ما احتمالا می دونیم و آگاهیم که حفظ مشتری قدیمی کم هزینه تر از جذب مشتری جدیده!! به همین خاطر بحث بازاریابی بازگشتی اهمیت زیادی داره و واقعا جذابه و همچنین بین کسب و کارها پرطرفداره!!! این نوع بازاریابی همونطور که از اسمش پیداست، روی جذب مشتری ها، راضی نگه داشتن اون ها و ترغیب مشتری های قبلی به بازگشت دوباره و تبدیل شدن به مشتری دائمی تمرکز داره. با اجرای درست این بازاریابی می تونید مشتری های ثابت و همیشگی رو افزایش بدید و متعاقباً، سود کسب و کار خودتون رو هم به شکل چشمگیری افزایش بدید.

در این مقاله از سایت فونیکس کوچ کاملا توضیح داده شده که بازاریابی بازگشتی چیه؟ و چه اهمیتی برای کسب و کارها داره! مثل همیشه با کاغذ و قلم همراه باشید.

بازاریابی بازگشتی چیست؟

بازاریابی بازگشتی ) ( Retention Marketing، شکل جدیدی از بازاریابه که روز به روز در دنیای تجارت الکترونیک در حال رشد و توسعه ست. تمرکز این نوع بازاریابی، ایجاد مشتری های متعهده که برای خرید دوباره به کسب و کار شما برگردن.

به طور خلاصه، بازاریابی بازگشتی یعنی تمام فعالیت هایی که یک کسب و کار انجام می ده تا احتمال خرید مجدد مشتری و بازگشت اون رو افزایش بده، در حالی که به صورت همزمان روی افزایش سودآوری هر خرید تکراری هم تمرکز می کنه.

این نوع بازاریابی باعث افزایش دفعات خرید و نرخ خرید مجدد (احتمال بازگشت خریدار) می شه. افزایش این دو معیار یعنی چی؟ یعنی که شما ارزش طول عمر مشتری (CLV) رو افزایش می دید که این باعث رسیدن به سودآوری بلندمدت می شه، نه سودآوری کوتاه مدت.

چرا بازاریابی بازگشتی مهمه؟

حالا که متوجه شدید بازاریابی بازگشتی چیه ممکنه براتون سوال پیش بیاد که چرا مهمه؟ چه اهمیتی برای کسب و کار ما داره؟! سوال بجاییه و قرار در ادامه شفاف و دقیق جواب این سوال رو بخونید! دلایل استفاده از بازاریابی بازگشتی یا ریتین مارکتینگ عبارت است از:

این مقاله هم از دست نده :   7 تکنیک ساده ولی کلیدی برای شناختن نیازهای پنهان مشتری

1- صرفه جویی در هزینه ها با مشتری تکراری

جذب مشتری های جدید گرون تر از انگیزه دادن به مشتری های موجوده برای برگشتن به خرید بیشتره! برای توسعه پایگاه مشتری، یه کسب و کار باید نوآوری هایی رو ارائه بده که اصلا ارزون نیست.

به طور کلی، شانس فروش یه محصول یا خدمات به مشتری موجود تا 70٪ ست، در حالی که در مورد یه مشتری جدید، این نرخ حداکثر به 20٪ میرسه! این آمار به این معنیه که تنها 20٪ از مشتریان فعلی 80٪ از درآمد شرکت را تشکیل می دن که تبعیت از قانون بی نظیر پارتو پیروی می کنه. علاوه بر این، جذب مشتری که قبلاً پیشنهادات شما رو امتحان کرده، به هزینه کمتری نیاز داره.

2- هیچ اطلاعات اضافی مورد نیاز نیست

مشتری های بازگشتی به اطلاعات کمی در مورد محصول یا خدمات شما نیاز دارن. در عین حال، کاربرهای جدید به زمان زیادی نیاز دارن تا پیشنهادات شما رو با پیشنهادات رقبا مقایسه کنن. مشتری های مکرر هم در زمان و هم پول شما که می تونستید برای مواد تبلیغاتی اضافی خرج کنید، صرفه جویی می کنن.

3- وفاداری به برند تضمین شده است

مشتری های بازگشتی تمایل بیشتری دارن تا به برند شما وفاداریشون رو نشون بدن نسبت به مشتری جدید. اون ها خیلی کم پیش میاد که ترجیح بدن به شرکت دیگه ای تغییر مکان بدن و محصول و خدماتی که از شما تهیه می کنن رو از جای دیگه ای تامین کنن، مگر اینکه مشکلی پیش بیاد و کیفیت محصول یا خدمات شما افت پیدا کنه. اونچیزی که مهمه، مشتری های وفادار، مشتری های جدیدی برای شما بوجود میارن. همونطور که می دونید تبلیغات دهان به دهان همیشه یک رویکرد رایگان و قوی بوده و بنظرم خواهد بود!

این مقاله هم از دست نده :   شما به کوچ نیاز دارید یا روانشناس؟

استراتژی های بازاریابی‌بازگشتی

حال که با اهمیت ریترن مارکتینگ و یا همون بازاریابی بازگشتی کامل اشنا شدید و دلیل اهمیتش رو هم نسبت بهش شفاف شدید بهتره بریم سراغ استراتژی کاربردی مختص کسب و کار شما. و اما مهم ترین استراتژی های که در این نوع بازاریابی می تونید بکار ببرید:

1- اطلاعات بیشتری درباره مشتری داشته باشید

زمانی رو اختصاص بدید به جمع آوری اطلاعات شخصی مشتری های خودتون. سعی کنید در حساب های رسانه های اجتماعی اون ها مثل فیس بوک یا اینستاگرام گشت و گذار کنید تا در مورد نحوه گذروندن اوقات فراغتشون، نوع مکان هایی که حضور دارن، غذاها و رنگ های مورد علاقه اونها و غیره بیشتر بدونید. علاوه بر این بهتره که مطلع باشید کدوم تعطیلات رو جشن می گیرن تا زمان مناسب برای ارسال تبلیغات رو متوجه بشید.

2- به کمپین های ایمیلی توجه بیشتری داشته باشید

بعد از اینکه اطلاعات مورد نیاز رو درمورد مشتری هاتون جمع اوری کردید، به این فکر کنید که چطور می تونید پیام ها رو بر اساس اون فرموله کنید. شما باید برای هر دسته از کاربران یک رویکرد خاص رو شخصی سازی کنید. برای مثال، روز تولد هر مشتری یک فرصت بی نظیر برای برقراری ارتباط با او و ایجاد حس تعهد و وفاداری به برند شما در مشتریه.

3- از تخفیف ها غافل نشید!!

اغلب افراد عاشق تخفیف هستند؛ با این حال، شما نباید در طول سال به اون ها پیشنهاد بدید چون ممکنه مشتری ها علاقه خودشون رو از دست بدن. هر ماه یا شش ماه یکبار کوپن ها رو با کدهای تبلیغاتی به روز کنید و 15 تا 20 درصد تخفیف به اون ها تخفیف بدید. همچنین می تونید در مناسبت های خاص به مشتری های وفادار خودتون تخفیف های ویژه ارائه بدید. برای مثال ارائه تخفیف در روز تولد مشتری یا سالگرد اضافه شدن اون فرد به جمع مشتری های دائمی شما می تونه پیشنهاد جالبی باشه.

این مقاله هم از دست نده :   ساده ترین و پرکاربردترین مدل بازاریابی

4- خدمات پشتیبانی از مشتری داشته باشید

خدمات پشتیبانی از مشتری چهره هر شرکتیه. یعنی چی؟ یعنی شما باید کارشناس های کافی رو برای کار در هر شیفت استخدام کنید تا این تیم به صورت 24/7 در دسترس باشن. نماینده های این سرویس باید محصول رو عمیقاً بشناسن تا هر مشکلی رو در اسرع وقت حل کنن. فراموش نکنید حتی مشتری های تکراری از انتظار برای رسیدن به پاسخ سوالات و پیگیری مشکلات خودشون متنفر هستن.

5- عضویت در انجمن خودتون رو پیشنهاد بدید

تبدیل مشترکین به مشتری های دائمی خودتون خیلی ساده ست. باشگاه ها و عضویت های ممتاز باعث می شن مشتری ها احساس خاصی داشته باشن. VIP بودن همیشه به همان اندازه جذابه؛ چون مشتری ها چیزی بیشتر از دیگران دریافت می کنند و این به اون ها حس خاص بودن و با ارزش بودن می ده. در صورت فروش کالا به نقاط مختلف جهان، می تونید حمل و نقل رایگان چند روزه رو ارائه بدید. اگر صاحب کتابفروشی هستید، می‌تونید در ازای دریافت حق عضویت سالانه، کتاب های رایگان دسته های خاص رو هدیه بدید.

6- کمپین های فعال سازی مجدد اجرا کنید

دیر یا زود، مشترکین شما ممکنه علاقه خودشون رو به محصولات شما از دست بدن. اگر می خواید اونها رو درگیر کنید، روی شخصی سازی تمرکز داشته باشید. شما باید لیست همچین مشتری هایی رو تقسیم کرده و برای هر کدوم از اونها یک پیام جداگانه ایجاد کنید. همچنین، تعیین دلایل خروج کاربران و بهبود این نقاط ضعف هم خیلی مهمه.

کلام آخر

این مقاله ای خدمت شما ارائه شد اطلاعاتی کلی درمورد بازاریابی بازگشتی بود و استراتژی های این نوع بازاریابی که به شما معرفی شد. همونطور که متوجه شدید، ریتنشن مارکتینگ اهمیت زیادی برای کسب و کار شما داره و می تونه روی افزایش وفاداری به برند و رشد و سود آوری اون موثر باشه.

5/5 - (1 امتیاز)

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *